Δρ. Μιχαήλ Κουράκος

Επίκουρος Καθηγητής

Email: mkourakos@uoi.gr

Τηλέφωνο: +30 2651050776

Ωρες υποδοχής φοιτητών: Δευτέρα 16:00 – 18:00 & Τετάρτη 12:00 – 14:00

Ο Μιχαήλ Κουράκος είναι Nοσηλευτής με ειδίκευση στην ψυχική υγεία και τη νεφρολογική φροντίδα. Η ερευνητική του μελέτη στο πλαίσιο των διδακτορικών του σπουδών πραγματοποιήθηκε στον τομέα Ψυχικής Υγείας και Επιστημών Συμπεριφοράς. Το επαγγελματικό του έργο αφορά εργασία >35 ετών σε όλες τις βαθμίδες της νοσηλευτικής ιεραρχίας. Περιλαμβάνει ενασχόληση με ασθενείς με νεφρική νόσο υπό αιμοκάθαρση και συγκεκριμένα φροντίδα σωματικής και ψυχικής υγείας ασθενούς και οικογένειας. Επίσης, ασχολήθηκε για περισσότερο από 10 χρόνια με παροχή νοσηλευτικής φροντίδας σε ασθενείς νοσηλευόμενους σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο πλαίσιο της διεπιστημονικής συνεργασίας.

Το ερευνητικό του έργο αφορά σε χρόνιους πάσχοντες και την επίδραση της νόσου στην καθημερινή ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους, σε θέματα που άπτονται των νοσηλευτικών καθηκόντων και της διασύνδεσης με τους άλλους επιστήμονες υγείας εντός του κλινικού χώρου, αλλά και της κοινότητας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διεπιστημονική εκπαίδευση, στην επικοινωνία -διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των επαγγελματιών υγείας, αλλά και των σχέσεων με τους χρήστες υπηρεσιών υγείας σε επείγουσες και μη καταστάσεις υγείας και στην ποιότητα φροντίδας.

Παράλληλα με την κλινική δραστηριότητα του, δίδαξε και διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών θέματα που άπτονται των ερευνητικών του ενδιαφερόντων. Από τη θέση του Eπίκουρου Kαθηγητή διδάσκει θέματα που αφορούν επείγουσες καταστάσεις υγείας και θέματα δημόσιας υγείας με διεπιστημονική προσέγγιση.

elEL
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Share via
Copy link
Powered by Social Snap