Η 36η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Νοσηλευτικής, αφού έλαβε υπόψη:

[α]  Το με αριθμ. Πρωτ. 579/ 01-02-2024 έγγραφο του ΥΠΑΙΘΑ με θέμα: « Εφαρμογή εγκυκλίου υπ’αριθμ. 577/25.01.2024»

[β] Την με αριθμ. 1162/23-02-2024 απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

[γ] Τις συνθήκες και ανάγκες του Τμήματος Νοσηλευτικής

.

Ομόφωνα αποφάσισε αναφορικά με τη διεξαγωγή του εαρινού εξαμήνου τα ακόλουθα:

[Ι]. Εφόσον υπάρχει κατάληψη στο κτήριο που στεγάζει το Τμήμα Νοσηλευτικής στις 04 Μαρτίου 2024 που αποτελεί την ημερομηνία έναρξης διδασκαλίας του εαρινού εξαμήνου τα θεωρητικά μαθήματα θα διδαχθούν σύμφωνα με το αναρτημένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων εξ αποστάσεως μέσω MS Teams. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε κατεβάσει και εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το MS Teams που παρέχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Για το πως και που θα συνδεθείτε θα επικοινωνήσουν μαζί σας ο/η διδάσκων/ουσα του μαθήματος – θερμή παράκληση να παρακολουθείτε τα email σας και την ιστοσελίδα του Τμήματος.   

[ΙΙ]. Εφόσον υπάρχει κατάληψη στο κτήριο που στεγάζει το Τμήμα Νοσηλευτικής στις 04 Μαρτίου 2024 που αποτελεί την ημερομηνία έναρξης διδασκαλίας του εαρινού εξαμήνου τα εργαστηριακά μαθήματα που διενεργούνται στο Τμήμα λόγω της φύσης των μαθημάτων δεν μπορούν να διδαχθούν εξ αποστάσεως. Για αυτό το λόγω αποφασίστηκε να ανασταλεί η έναρξη διδασκαλίας τους μέχρι 11 Μαρτίου 2024, όπου θα υπάρξει και νέα απόφαση. Επίσης, τα εργαστηριακά μαθήματα που διενεργούνται στο Τμήμα απαιτείται να διδαχθούν για 13 εβδομάδες και θα πρέπει να διδαχθούν εντός των ημερομηνιών έναρξης και λήψης του εαρινού εξαμήνου. Για την εβδομάδα 04 Μαρτίου με 08 Μαρτίου λόγω της κατάληψης και αναστολής των εργαστηριακών μαθημάτων δεν θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων.

[ΙΙ]. Εφόσον δεν υπάρχει (και δεν υπάρχει) κατάληψη σε δομές και κλινικές όπου πραγματοποιείται διδασκαλία, π.χ. νοσοκομεία και πρωτοβάθμιες δομές, τότε η διδασκαλία σε αυτές τις δομές και κλινικές θα πραγματοποιηθεί κανονικά σύμφωνα με εβδομαδιαίο πρόγραμμα κλινικών/ δομών που θα αναρτηθεί στις επόμενες εβδομάδες. Η έναρξη εκπαίδευσης σε όλες τις κλινικές και δομές (με εξαίρεση για το μάθημα Νοσηλευτική Φροντίδα Παιδιών) είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν για τις 26 Μαρτίου 2024 και μετά. Θα υπάρχουν περαιτέρω ανακοινώσεις για την έναρξη της κλινικής εκπαίδευσης και εκπαίδευση σε δομές στις επόμενες εβδομάδες.      

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Νοσηλευτικής

elEL
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Share via
Copy link
Powered by Social Snap