Η 38η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Νοσηλευτικής, αφού έλαβε υπόψη:

[α]  Το με αριθμ. Πρωτ. 579/ 01-02-2024 έγγραφο του ΥΠΑΙΘΑ με θέμα: « Εφαρμογή εγκυκλίου υπ’αριθμ. 577/25.01.2024»

[β] Την με αριθμ. 1162/23-02-2024 απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

[γ] Τις συνθήκες και ανάγκες του Τμήματος Νοσηλευτικής

.

Ομόφωνα αποφάσισε αναφορικά με τη διεξαγωγή του εαρινού εξαμήνου τα ακόλουθα:

[Ι]. Εφόσον έχει ψηφιστεί από τη Συνέλευση των Φοιτητών η συνέχιση της κατάληψης στο κτήριο που στεγάζει το Τμήμα Νοσηλευτικής στις 11 Μαρτίου 2024 η διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων θα διδαχθούν σύμφωνα με το αναρτημένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων εξ αποστάσεως μέσω MS Teams. Σε περίπτωση που στις 12/03/2024 δεν ψηφιστεί από τη Συνέλευση των Φοιτητών η συνέχιση της κατάληψη, τότε την αμέσως επόμενη ημέρα (13/03) θα ξεκινήσουν δια ζώσης τα μαθήματα. Σε περίπτωση που στις 12/03/2024 ψηφιστεί από τη Συνέλευση των Φοιτητών η συνέχιση της κατάληψη, τότε θα συνεχίσει η εξ αποστάσεως μέσω MS Teams διδασκαλία.   

[ΙΙ]. Εφόσον έχει ψηφιστεί από τη Συνέλευση των Φοιτητών η συνέχιση της κατάληψης στο κτήριο που στεγάζει το Τμήμα Νοσηλευτικής την εβδομάδα που αρχίζει στις 11 Μαρτίου 2024 τα εργαστηριακά μαθήματα που διενεργούνται στο Τμήμα λόγω της φύσης των μαθημάτων δεν μπορούν να διδαχθούν εξ αποστάσεως. Για αυτό το λόγω αποφασίστηκε να ανασταλεί η έναρξη διδασκαλίας τους μέχρι 18 Μαρτίου 2024, όπου θα υπάρξει και νέα απόφαση. Τα εργαστηριακά μαθήματα που διενεργούνται στο Τμήμα απαιτείται να διδαχθούν για 13 εβδομάδες (οι 13 εβδομάδες είναι ανελαστικές σύμφωνα με τη νομοθεσία και δεν είναι δυνατόν να συμπτυχθούν σε λιγότερο χρόνο). Επίσης, θα πρέπει να διδαχθούν εντός των ημερομηνιών έναρξης και λήψης του εαρινού εξαμήνου. Για την ενημέρωση όλων των φοιτητών/τριων, οι ημερομηνίες που πλέον μπορούν να ικανοποιήσουν τη διδασκαλία των 13 εβδομάδων των εργαστηριακών μαθημάτων φθάνουν στα όρια εξάντλησης της ευελιξίας που υπάρχει (με δυνητικά και τη χρήση των διακοπών του Πάσχα) και πολύ σύντομα θα περάσουμε στο σημείο, όπου το Τμήμα θα πρέπει να ανακοινώσει την ακύρωση της διδασκαλίας για το εαρινό εξάμηνο των εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς πλέον, σύντομα δεν θα επαρκή ο χρόνος σύμφωνα με τη νομοθεσία να διδαχθούν. Αποτέλεσμα από το παραπάνω θα είναι όλα τα εργαστήρια και ημερομηνίες αποφοίτησης να μετακινηθούν ένα έτος προς τα πίσω.

[ΙΙ]. Εφόσον δεν υπάρχει (και δεν υπάρχει) κατάληψη σε δομές και κλινικές όπου πραγματοποιείται διδασκαλία, π.χ. νοσοκομεία και πρωτοβάθμιες δομές, τότε η διδασκαλία σε αυτές τις δομές και κλινικές θα πραγματοποιηθεί κανονικά σύμφωνα με εβδομαδιαίο πρόγραμμα κλινικών/ δομών που θα αναρτηθεί στις επόμενες εβδομάδες. Η έναρξη εκπαίδευσης σε όλες τις κλινικές και δομές (με εξαίρεση για το μάθημα Νοσηλευτική Φροντίδα Παιδιών) είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν για τις 26 Μαρτίου 2024 και μετά. Θα υπάρχουν περαιτέρω ανακοινώσεις για την έναρξη της κλινικής εκπαίδευσης και εκπαίδευση σε δομές στις επόμενες εβδομάδες.      

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Νοσηλευτικής

elEL
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Share via
Copy link
Powered by Social Snap